RSS

Oturma izni

Amlamsız bürokrasiler ülkesine hoşgeldiniz.. Efendim prosedür söyle işliyor, önce okula kaydoluyorsunuz, sonra belediyeye gidip oturma izni için başvuruyorsunuz. Bu arada bir eviniz de olmak zorunda tabi ki ve bunları 8 gün içinde yapmak zorundasınız. Sonra bir polis amca gelip gerçekten orda yaşıyor mu yaşamıyor mu diye bakıyor. Neyse benim amca büyük bir başarıya imza atarak bütün gün evde olmama rağmen arada çıktığım kısacık zaman diliminde gelmeyi başarmış. Sabah bilmem kaçıncı uykumu uyurken kapımın altından bir kağıt atılınca öğrendim.

gelieve u aan te bieden op ons bureel. Wie stellen U volgende afspraak voor:

Maandag,dinstag,woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur
Donderdag ................................ van 14.00 tot 20.00 uur
Zaterdag voormiddag ................... van 08.30 tot 12.00 uur

indien deze afspraak U niet schikt, gelieve dan telefonisch een andere afspraak te regelen. Gelieve deze uitnodiging mee te brengen, evenals.

Iyi de bu işkenceye bir tek yabancı öğrenciler maruz kalırken bu zımbırtı niye Dutch?? Tahminim bir dahaki randevuyu ayarlamak icin su saatlerden birinde ofisimize gelin, gelemiycekseniz de bir telefon edin de ayarlayalim. Gelirken de bu kağıdı getirmeyi unutmayın!! Birazdan çıkcam bakalım doğru mu anlamışım :P

ps: 2 haftadır burdayım hala bir bok anlamıyorum dediklerinden, haftaya kurs başlayacak o da olmazsa sinirlencem

1 yorum:

Alev dedi ki...

Kisitli Almancamla anlayabildigim kadar dogru anlamissin. Ama bir bilene de gostermek lazim :) Ya bu kuzey ulkelerinin burokrasisi hakikaten sahane, sana kolayliklar dilerim. Yalniz sabret ya, 2 haftada dutch ogrenildigi nerde gorulmus :)