RSS

Misir unlu Limonlu Kek



Misir unundan ne tatli yapilir diye aranip (tabi gavurcasi polenta oluyor) asagidaki tarifi amerikan sisteminden cevirdik. Valla guzel de oldu ne yalan soyleyim. Yeni tarif arandigim dakikalarda unutmadan paylasiyim dedim.

Malzemeler

1.5 Bardak Un
1 Bardak Seker + 0.25 Bardak Seker

YP Kabartma Tozu
1 Limon Kabugu Rendesi
1 Bardak Misir Unu
⅔ Bardak Sut
1 Bardak sivi yag
2 Yumurta
1 Cay Kasigi Tuz

Suslemek Icin

1 Dilimlenmis Elma
BP Tereyagi
0.25 Bardak Seker
TK Tarcin
TK Dilimlenmis Badem

Yapilisi

Seker + Yumurta cirpilir, ve asagidakiler sirasi ile eklenir: Sut, yag, Un + Kabartma Tozu + Misir Unu + Tuz + Limon Kabugu Karisimi. Itinayla kaliba dokulur, uzeri elma ve bademlerle suslendikten sonra tereyagi dokulup seker ve tarcin ile suslenir.

Firin sicakligi: 175 derece
Kekin firinda kalis suresi: 45 dk

Afiyetle yenir.. Gelsin gobekler :)



TK - Bir Tatli Kasigi
YP - Yarim Paket
BP - Bir Paket (12gr) = Bir Corba Kasigi
1 Bardak = 100ml

Pazar gezisi

Günlerin upuzun, havalarınsa mucizevi eseri sıcak olmasından faydalanıp tatil öncesi toplaşma etkinliğine bisikletle gidelim dedik. Gidisi fietsnet den sectik, dönüş için de anayolu kullandık. Böylece 3.5 saatte aldığımız yolu da 1.5 saat de geri geldik :)

İşte böyle bir sey..



O kadar saat bisiklete binmenin yan etkisi olarak bacaklarımın yorulmasını bekliyordum, ama onun yerine kolum ağrıyor, nasıl iştir anlamadım.

Google



internet mi? o da ne?

Kutuphane

Sanirsam alisveris krizim geldi, IKEA dan da bir sey alamamanin verdigi hafiflikle kendimi internetten mobilya sitelerine verdim. Ve sanirsam ben bu kutuphaneyi istiyorum. Cok sirin degil mi ama :))